Reiki

welkom bij Anahatayogi    www.reikibeverwijk.nl                              

Reikibehandeling en yinyoga bij jou thuis

                                                                                                                 


 


 

Wat is reiki eigenlijk?


Reiki is levensenergie en voor iedereen.


Alles dat leeft heeft levensenergie, de planten, de bomen, de kat, de buurvrouw, alles en iedereen. Soms kun je erg weinig energie hebben, of stroomt het niet goed door je lichaam. Je voelt je dan misschien niet lekker of moe, of je hebt last van een bepaalde kwaal. Dan kan een reikibehandeling je goed helpen. Ik leg dan mijn handen in bepaalde handposities op of net boven jouw lichaam. De energie zal dan via mijn handen jouw lichaam instromen en zijn noodzakelijke plek vinden.


Eigenlijk klinkt het veel spannender dan het is. Reiki geeft je energie en is daarom altijd goed!

                         Wat is magnetiseren


In een volledige reiki behandeling zal ik gebruik maken van magnetiseren. Hierbij haal ik blokkades weg en door middel van reiki vul ik energie aan. Ons lichaam bestaat uit meerdere lagen. De laag die wij zien, je fysieke lichaam, is er een van. Magnetiseren gebeurt in de tweede of derde laag om ons lichaam. Daarom zal ik bij magnetiseren mijn handen boven je lichaam houden.


De behandeling vult aan met levensenergie en is daarom altijd goed!

Reiki bij kinderen


Waarom heeft een kind een reiki behandeling nodig?


Bij baby's die vaak huilen, kun je reiki zien als pijnstillend. Soms kan ik ook de oorzaak van het huilen vinden.

Bij kinderen kan reiki goed helpen spanningen weg te nemen die zich vaak uiten in hoofd - of buikpijn.

Pubers kunnen door de hormoonveranderingen soms aardig in de knoop zitten met zichzelf, en door de spanning die dat met zich mee brengt lichamelijke klachten opbouwen als rug - en nekklachten, maar ook spanningshoofd - en buikpijn. Bij mij hoeven ze even niet stoer te zijn, ze mogen zichzelf vinden en zijn, en vooral ontspannen!


Juist kinderen kunnen soms moeilijk verwoorden wat ze voelen en denken. Kinderen kunnen ook veel gevoeliger zijn dan volwassenen. Juist daarom voelen ze zich niet altijd gehoord, zijn onzeker, of juist snel ge├»rriteerd. Vaak uit dit zich in lichamelijke klachten als hoofd - of buikpijn, of uiten kinderen dit in hun gedrag, dat bijvoorbeeld agressief is of juist erg stil. Als ouder moet je daar dan maar mee dealen. Het kind te sterken in zijn gevoelens en gedachten, helpt het kind uiteindelijk te begrijpen waarom het zich zo gedraagt en beter te reageren op zijn gevoelens en gedachten. De lichamelijke klachten verdwijnen waardoor het kind zich  beter in zijn vel voelt. Kortom, het fysieke lichaam, emoties en gedachten be├»nvloeden elkaar. Bij kinderen is dit misschien ongemerkt nog wel sterker!Duurt een behandeling niet veel te lang voor kinderen?


Het is voor een kind soms moeilijk stil te zitten voor een behandeling. Toch is het mogelijk een reikibehandeling te geven aan je kind. Voor jonge kinderen houd ik een behandelingsduur aan van een kwartier. Vaak is het fijner wat langer de tijd te hebben, maar dat hoeft dus niet. Is een kwartier zelfs te lang, dan kan een behandeling op afstand een uitkomst zijn. Bedenk echter dat kinderen vaak rustiger worden van de aanraking. Eigenlijk is reiki geven aan kinderen iets heel natuurlijks. Reiki is namelijk de rede dat je als moeder automatisch een hand op een zere plek legt bij je kind als het bijvoorbeeld gevallen is.

Reiki bij chronische klachten en ouderen


Voor nu zou ik vooral willen zeggen, probeer eens een korte behandeling en voel wat de energie allemaal doet voor je lichaam en geest.


Reiki werkt pijnstillend en geeft weer extra energie. Chronische klachten kan ik niet zomaar weg nemen, maar na een aantal behandelingen zal er zeker verbetering optreden.


Juist voor ouderen en chronisch zieken kan het veel energie kosten het huis uit te gaan. Voor een behandeling daarom kom ik graag naar u toe. Een service van mij voor u!

  En dan nog dit


Reiki en de medische wereld


Een reiki behandeling is geen vervanging van een medisch traject. Wel kan het elkaar aanvullen. Reiki bevordert het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Herstel na een operatie kan bijvoorbeeld sneller gaan, of een chemotherapie kan minder heftig zijn of als minder heftig worden ervaren. Want ook het emotionele en mentale lichaam worden een handje geholpen bij een reiki behandeling. Juist daardoor kun je een stuk meer aan dan je te voren wellicht had gedacht. Wat mij betreft gaan de medische wereld en de alternatieve geneeswijze op deze manier hand in hand op weg naar herstel.


Huisdieren


Wanneer ik bij je thuis kom om een behandeling te geven, kan het zo zijn dat jij je huisdier in een andere ruimte moet achterlaten. Honden en katten voelen aan dat er iets met je staat te gebeuren en zullen zeker nieuwsgierig komen kijken. Het is niet fijn als zij jouw ontspanning en mijn concentratie verstoren.

Dieren zijn ook zeer gebaat bij reiki zo nu en dan. Wanneer ik redelijk vrienden kan worden met je huisdier kun je ook voor hem of haar ook een reiki behandeling overwegen.

Contact


Anne Borgers

tel 06 2843 8702


KvKnr 70455791